Nycirkus

Yé!

31 aug–1 sep

Kulturhuset Stadsteatern

Rå energi, hisnande cirkus och rituella danser formar en föreställning genomsyrad av humanistiska värderingar. Kan en värld i ruiner bli en plats för återfödelse? Circus Baobab lyfter klimatkrisen och ifrågasätter den verklighet vi lever i. En poetisk cirkusskapelse om bristen på vatten, rädslan för att falla och ett kall för naturen när tretton akrobater från Guinea intar stora scenen.

”Yé” betyder vatten. Grunden till allt liv. Det mest fundamentala för vår överlevnad likväl som en bristvara för många människor runt om i världen. I föreställningen Yé gestaltas kampen om vatten med vattenflaskor som enda rekvisita på scen. Genom kraftfull akrobatik och pulserande dans väcker Circus Baobab tankar om klimatkrisen och människans roll i denna. En föreställning om hur vi ömsom bygger upp och slår omkull varandra, hur vi samverkar och hur vi kollapsar. Förmår vi dela med oss? 

Om Kompaniet
Circus Baobab grundades 1998 i Guinea med ambitionen att skapa en framtid för ungdomar som inte haft möjlighet att gå i skolan. Med föreställningen Yé ! har de nått stora framgångar världen över.  

Vid sidan om sitt arbete med turnéer arbetar kompaniet också socialt i Guinea för att stärka barn och ungas förutsättningar.  

När

31 augusti – 1 september

Pris

195 – 395 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Pendeltåg till centralen, tunnelbanan till T-centralen, stadsbussar och spårvagn till Sergels torg.

Allt som händer – Kulturhuset Stadsteatern

Spana in Welmas olika guider

Annonser: