Konsert

Moa Lignell

15 augusti

Kulturhuset Stadsteatern

Det är tveklöst så att Moa Lignell tillhör den skara av artister som alltid sätter hantverket låtskriveri i första rummet. Ända sedan genombrottet som tonåring har hon gett prov på sin fallenhet för att sätta ord på sitt eget liv, såväl som det runtomkring. Till Kulturhuset kommer Moa med sin nya EP i bagaget!

Under eget namn dominerade länge det engelska språket, förstås genom framgången When I Held Ya, men också hyllade album som Different Path, Ladies Man och Oh Daughters. Det sistnämnda från år 2020 kom att bli hennes sista innan ett, för Moa Lignell, stort steg togs – att släppa musik på svenska. 

Förvisso återfinns exempel på hennes svenska låtskrivande tidigare under karriären, men då som textförfattare åt andra. Med EP:n Det lilla vemodet tog hon år 2022 klivet över till att själv fronta de texter hon skrivit på det svenska språket. Ett beslut som förstås var laddat med en viss nervositet, då avståndet mellan person och text kan upplevas som något för kort på modersmålet. Men redan från första ton märks att valet föll i god jord, på vilket hon dessutom får förstärkning av en annan namnkunnig artist – Ane Brun.

Det kommande året fortsätter Moa Lignell på den väg som hon började färdas på för knappt två år sedan. Dit jag går var första singeln från Moa detta år, en berättelse om kärlek, uppbrott och att se tillbaka med en klarare blick. Uppföljaren Det er vår stillhet jeg behøver är andra låten på EP:n som uppkommit av Moas erfarenheter under det gångna året som kantats av förändring, Ett steg från där jag kom.

När

15 augusti kl 19

Pris

250 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Pendeltåg till centralen, tunnelbanan till T-centralen, stadsbussar och spårvagn till Sergels torg.

Allt som händer – Kulturhuset Stadsteatern

Spana in Welmas olika guider

Annonser: