Mat-evenemang

Soppjäveln

7–27 september

Kulturhuset Stadsteatern

Vem bestämmer egentligen vad som är roligt? Vi följer Anna och William på deras krokiga och komplicerade väg mot en stundande premiär. “Soppjäveln” är en undersökande humorföreställning om det patetiska i att försöka vara rolig. Av och med Anna Granath och William Spetz. 

Anna Granath är skådespelare, regissör och manusförfattare. För TV har hon bland annat senast medverkat i Tack för senast, Folk med ångest samt Filip och Mona som Anna gjorde tillsammans med William Spetz och Jens Östberg. Hon har även skrivit manus och varit innehållsproducent för program som Vilket liv, Hellenius Hörna, Renées brygga samt Barncancergalan-galan och Guldbaggegalan. 2022 regisserade hon Petra Medes humorföreställning 50/50 på Scalateatern. Anna och Petra har samarbetat i flera projekt och även tillsammans skrivit boken Mera självkänsla än du kan hantera.

William Spetz är skådespelare och manusförfattare som slog igenom med sina självbiografiska humorsketcher på Youtube som 16-åring. Han har tidigare satt upp enmansföreställningen Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme? och vårdcentralskomedin Hjälp mig inte. Han har även synts i Liv Strömquist tänker på sig själv och Den yttersta minuten på Dramaten. 2019 gjorde han SVT-serien Filip och Mona tillsammans med Anna Granath och Jens Östberg. Hösten 2023 hade Netflix-serien TORE premiär som William skapat, skrivit och spelar huvudrollen i.

När

7, 14 och 27 september

Pris

280 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Pendeltåg till centralen, tunnelbanan till T-centralen, stadsbussar och spårvagn till Sergels torg.

Allt som händer – Kulturhuset Stadsteatern

Spana in Welmas olika guider

Annonser: