Teater

Closer

5 sep–20 okt

Kulturhuset Stadsteatern

Två kärlekspar möts av en slump vilket blir starten på ett komplicerat relationsdrama. ”Closer” är en mörk komedi om livskriser, attraktion och maktspel med en stjärnspäckad ensemble bestående av av Alba August, Johan Rheborg, Helena af Sandeberg och Pablo Leiva Wenger i rollerna. För regin står Sunil Munshi. Premiär 6 september på Klarascenen, Kulturhuset Stadsteatern.

Författaren Dan passerar en gatukorsning precis när en ung kvinna blir påkörd av en bil. Hon heter Alice och är en före detta strippa. Dan tar henne till sjukhuset och det dramatiska mötet blir inledningen på en passionerad kärleksaffär. Deras respektive, fotografen Anna och läkaren Larry, lär också känna varandra och inleder ett förhållande vilket komplicerar relationerna ytterligare. De fyra rollerna spelas av Helena af Sandeberg, Johan Rheborg, Pablo Leiva Wenger samt Alba August som även framför tre nyskrivna låtar i föreställningen

Closer är ett relationsdrama om sökandet efter kärlek, efter någon som kan bära ens hjärta. Men också om den kvävande känslan som kan uppstå när kärleken kommer för nära. Den prisbelönta brittiska pjäsen Closer skrevs av Patrick Marber 1997 och fick ytterligare uppmärksamhet i och med Hollywood-filmatiseringen från 2004 med Julia Roberts, Jude Law, Clive Owen och Natalie Portman i rollerna.

Om Sunil Munshi
Sunil Munshi har tidigare uppmärksammats för Hamlet och Mandomsprovet på Kulturhuset Stadsteatern, Mammorna på Riksteatern, Petra von Kants bittra tårar på Dramaten, Klaus Nomi på Kungliga Operan, Magnus Ugglas monolog Hallå, samt den musikaliska föreställningen Lola med Tommy Körberg. 

Om ensemblen
Helena af Sandeberg har tidigare medverkat i Gengångare, Tiden är vårt hem, Gasljus och Fadren på Kulturhuset Stadsteatern samt tv-serierna Meningen med livet, Vi i villa med mera. Johan Rheborg är känd från Solsidan, Morran & Tobias, Nelly Rapp, Killinggänget med mera. Alba August har medverkat i tv-serierna Bullshit, Händelser vid vatten, Knutby samt den skandinaviska tv-serien The Rain. Alba August har även inlett en musikkarriär med debutalbumet I Still Hide från 2021. Pablo Leiva Wenger har tidigare gjort En midsommanattdröm och Revisorn på Stadsteatern samt tv-serierna En helt vanlig familj, Sanningen, Vi i villa med mera. 

När

Premiär 6 september, spelas till 20 oktober.

Pris

220-440kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Pendeltåg till centralen, tunnelbanan till T-centralen, stadsbussar och spårvagn till Sergels torg.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: