Musikal

Company

29 aug–17 nov

Kulturhuset Stadsteatern

Bobbie fyller 35 år. Hon är singel, allas favorit och omgiven av vänner i förhållanden som lite för ofta undrar när hon ska hitta rätt partner, slå till ro och skaffa familj? Alla verkar ha en åsikt om vad hon ska göra och hur hon borde leva sitt liv. 

Själv är hon livrädd för att gifta sig, men också för att bli ensam. Och för varje dejt blir det allt svårare att bestämma sig. Att hitta lyckan i den stora stadens pulserande liv kan faktiskt driva en till vansinne. 

Hur ska hon kunna vara levande, och inte bara leva?

Om Company
Musikalen Company är skriven av Stephen Sondheim och George Furth. Den har satts upp världen över sedan urpremiären 1970, är älskad av publiken och har än idag rekordet i antal Tony Awards. 

År 2018 var det premiär för en helt ny version av Company i regi av Marianne Elliott och i samarbete med Sondheim själv. I originaluppsättningen var huvudpersonen en man, Bobby, men nu är det singelkvinnan Bobbie som står i centrum. 

Äntligen kommer den nya versionen av Company till den professionella musikalscenen i Sverige. Kulturhuset Stadsteatern är den första teatern i världen utanför London och New York som får möjlighet att sätta upp sin egen version, i översättning av Calle Norlén.  

För regin står Maria Sid som med denna uppsättning vill hylla Stephen Sondheims livsverk och bjuda publiken på en fantastisk fest. 

Om Maria Sid
Maria Sid har regisserat en rad olika musikaler, både i Sverige och i Finland. Nu senast i den hyllade versionen av A Chorus Line på Kulturhuset Stadsteatern, men tidigare också Chess. Hon har också varit verksam i diverse teateruppsättningar, film och tv. 

Om ensemblen
Frida Modén Treichl spelar huvudrollen Bobbie. Hon har medverkat i en rad olika musikaler, bland annat Sound of Music, Spelman på taket, Chess, Cabaret och West Side Story. 

I rollen som Joanne ser vi Helen Sjöholm och Gunilla Backman. 

I övriga roller ser vi några av Sveriges allra bästa musikalartister, däribland Lisette T. Pagler, Robert Fux, Sara Jangfeldt, Rennie Mirro, Linda Olsson, Lucas Krüger, Rolf Lydahl, Glenn Edell, Joel Mauricio Almroth, John Alexander Eriksson, David Alvefjord och Olof Åhman. 

Musik och sångtexter: Stephen Sondheim
Manus av: George Furth
Ursprungligen producerad och regisserad på Broadway av Hal Prince.
Orkestrering: Jonathan Tunick

Presenteras i samarbete med Music Theatre International. 

När

Premiär 30 aug, spelas fram till 17 nov.

Pris

285-565 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Pendeltåg till centralen, tunnelbanan till T-centralen, stadsbussar och spårvagn till Sergels torg.

Allt som händer – Kulturhuset Stadsteatern

Spana in Welmas olika guider

Annonser: