Konsert

Pop & rock

Sommaravslutning på taket

29 augusti

Kulturhuset Stadsteatern

Kovács föddes 1985 i Stockholm, där han formellt utbildades i musik på dagarna och informellt via sina föräldrars skivsamling på nätterna. Det dröjde inte länge innan en aptit för elektronisk dansmusik började växa fram, vilket snabbt ledde till hans första spelning vid 14 års ålder. Kovács började sin karriär som DJ inom drum’n’bass men tog sedan en paus. Det var inte förrän i mitten av 2000-talet – då han blev tillräckligt gammal för att komma in på klubbar – som han började igen, den här gången fokuserade han på housemusik. 

Själen är en duo baserad i Stockholm bestående av Johan Jan Jonason och Mats Andberg. Spirit High är deras debutalbum och kommer efter bandets tidigare framträdanden på Studio Barnhus med den hjärtliga balladen Älska mig.

På Spirit High väver multi-instrumentalisten Andberg tillsammans med albumets medproducent Axel Boman en skimrande lo-fi-matta som frontmannen Jonason energiskt river sönder med enkla ikoniska fraser framförda med en unik sångröst – naivt desperat, delikat kraftfull. Inga poser, bara transparens! Inga nyanser, bara den rena uttrycket av Själen!

Off the meds Inte långt efter att Kamohelo Khoaripe flyttade till Stockholm år 2013 från sin hemstad Johannesburg träffade han Adrian Lux, Carli Löf och Måns Glaeser, tre lokala DJ-producenter, alla veteraner från den lilla, tätt sammanlänkade, alltid utvecklande svenska dansmusikscenen. Det som verkligen förenade dessa musikskapare var deras gemensamma tillstånd av konstant sökande – att arbeta med allt och alla men aldrig riktigt höra hemma någonstans – inte förrän Kamohelo dök upp i staden, det vill säga.

Deras första singel som släpptes 2017, Geraas, skapade vågor över hela Europa, Australien, Syd- och Nordamerika samt Sydafrika. Det positiva mottagandet ledde till deras första EP The Meds Are Kicking In i februari 2018. Som uppföljning till EP:n släppte de i augusti senare samma år den avslappnade, Eitho-jazz-samplingen hip-house-pärlan Currency Low, en av höjdpunkterna på samlingsalbumet Studio Barnhus Volym 1. Bandets medverkan på Studio Barnhus Volym 1 följdes av en solosläpp på etiketten 2019 – den raveiga smash-singeln Belter som kom tillsammans med en mycket hyllad remix av Londons toppselektor Joy Orbison. Deras självbetitlade debutalbum anlände sent 2020, hyllades av kritiker och gav dem en svensk Grammis för ”Dans/Elektro av året” 2021. Den 29 augusti kommer Carli och Måns till Taket för ett Off The Meds-set  som kommer skaka om Stockholms natthimmel!

När

29 augusti kl 19

Pris

250 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Pendeltåg till centralen, tunnelbanan till T-centralen, stadsbussar och spårvagn till Sergels torg.

Allt som händer – Kulturhuset Stadsteatern

Spana in Welmas olika guider

Annonser: