Teater

Spår

6 mar–4 maj

Kulturhuset Stadsteatern

Marionetteatern låter poesin möta dockteatern i en föreställning för vuxna. En helt ny teaterupplevelse som utmanar det givna och förutbestämda. Som bjuder in till association i ett dött landskap. Med specialskriven poesi av den hyllade poeten Adam Westman, nykomponerad musik av Mikael Svanevik, i regi av Helena Nilsson och scenografi av Helga Bumsch.

Minnen och förnimmelser. 

En lämning, ett avtryck, ett tecken. 

Spår av liv, som funnits eller som kommer att uppstå.

En cirkel som sluts, fragment som flätas samman eller försvinner.

Adam Westman är en av Sveriges mest spännande poeter. Han är bosatt i Malmö, men är uppvuxen i Småland. 2019 kom hans debut med diktboken Taberg, året efter kom diktsamlingen Folkets Park. 

Mikael Svanevik är en träffsäker kompositör som skapat musik och ljudmiljöer för teater- och dansföreställningar runt om i Sverige. Han har också arbetat med radio- och tv-produktioner, exempelvis Kobra och Babel. 

Helena Nilsson är konstnärlig ledare för Marionetteatern. Som regissör och dramatiker har Helena skapat kritikerrosade föreställningar som Ett frö i rymden, Systern från havet, Husdjursföreställningen och många fler. 

Helga Bumsch är föreställningens scenograf. Hon har arbetat på en mängd olika scener i hela Sverige och även utomlands samt även som kostymdesigner för filmer. 

När

Urpremiär 6 mars. Spelas t o m 4 maj

Pris

150 kr – 200 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Pendeltåg till centralen, tunnelbanan till T-centralen, stadsbussar och spårvagn till Sergels torg.

Allt som händer – Kulturhuset Stadsteatern

Spana in Welmas olika guider

Annonser: