Teater

77 meddelanden till framtiden

25 apr–9 jun

Dramaten

Lilli jagar i kapp en cykeltjuv. Robert väntar på en orkan som aldrig kommer. Agnes har svårt att sova i en säng efter att ha levt två år i ett träd. En norsk landskapsarkitekt hatar naturen. På Island härjar hungriga kråkor. Bin skapar konst i Mexiko. Skogen brinner i Brasilien. Drömmar och mardrömmar. Vad tänkte vi egentligen på när allt började braka samman framför våra ögon?

77 meddelanden till framtiden bygger på berättelser från lika många verkliga personer från hela världen som berättar om sina faktiska erfarenheter av klimatförändringar. 77 personer mellan 9 och 37 år från jordens alla olika biotoper, delar med sig av sig betraktelser och händelser från sina egna liv, i en visuell föreställning med mycket musik och koreografi, som kastar sig mellan hopp och förtvivlan. Vittnesmål som framtidens människor borde ta del av.

Pjäsen är en del av det globala projektet We Hear You – A Climate Archive. Projektet och de 77 berättelserna i sin helhet presenteras här: aclimatearchive.com.

Jacob Hirdwall har skrivit och regisserar en pjäs inspirerad av de berättelserna. Han har tidigare för Dramaten satt upp Kejsar Fukushima, Paralysie générale, Ett annat land, Vad är politik och Rekviem för en demonstrant samt We Hear You—Greta Thunbergs tal på Stora scenen, en performance som blev startskottet för hela We Hear You-projektet. Johanna Lindh, med bakgrund som dansare vid Cullbergbaletten, står för koreografin.

77 meddelanden till framtiden produceras inom ramen för STAGES.

När

Premiär 25 april och spelas fram till 9 juni

Pris

150-395 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana: T-bana Östermalmstorg eller Kungsträdgården.

Buss: Bussar 2, 54, 55, 69

Spårvagn: Spårvagn nr 7

Spana in Welmas olika guider

Annonser: