Teater

Titta en älg

16 okt–6 dec

Dramaten

Leverpastej och döden. Medelålder och avgrund. Kristina Lugns Titta en älg handlar om kvinnorna som lyckats lägga band på sig. Som sökt skydd i äktenskap och folkhälsomyndigheter. Som anpassat sig till självupplösning och nu står på en perrong och undrar vilka de är och vart de ska ta vägen. Men vi möter också kvinnorna som faktiskt släppt loss, som förvildats, som gnäggar lite för högt.

Mellika Melouani Melanis uppsättning är en hyllning till den egensinniga, djupsinniga, absurt roliga och helt unika dramatikern Kristina Lugn, där pjäsen Titta en älg hemsöks av scener, rollfigurer, dikter och citat ur andra Lugn-verk. 

Kristina Lugn (1948-2020) är en av Sveriges mest uppmärksammade författare, kritikerhyllad och folkkär, kompromisslös och tillgänglig, hysteriskt rolig och ogenerat sorglig. Med sin unika formuleringsförmåga har hon ofta lyckats sätta fingret på sin samtid, på det absurda i vardagen – och inte minst samhällets omöjliga förväntningar på kvinnor: ”Jag har försökt verka trevlig. Och lagom fotbollsintresserad.” 

På scen medverkar kören Stockholm City Voices med ett tjugotal sångerskor i olika åldrar. Nyskriven musik av Mikael Karlsson, kompositören bakom operan Melancholia som bygger på Lars von Triers film, och flera av Alexander Ekmans verk.

Mellika Melouani Melani är regissör och tidigare konstnärlig ledare på Folkoperan. 2021 satte hon upp Kristina Lugns Idlaflickorna i Göteborg.

När

Premiär 17 oktober
Offentligt genrep 16 oktober
Spelas t.o.m. 6 december

Pris

150-510

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana: T-bana Östermalmstorg eller Kungsträdgården.

Buss: Bussar 2, 54, 55, 69

Spårvagn: Spårvagn nr 7

Spana in Welmas olika guider

Annonser: