Teater

Gästspel: Goodbye, Lindita

5–6 oktober

Dramaten

Goodbye, Lindita är ett poetiskt och ordlöst farväl, en visuell meditation över sorg. En grekisk uppsättning som gjort internationell succé och nu kommer till Dramaten.  

En familj har träffats för att ta farväl av en avliden familjemedlem. De är stumma, som förlamade av sorgen. Då inträffar en rad märkliga händelser som verkar överbrygga gränserna mellan deras värld och den avlidna Linditas.

En kraftfull och tidlös berättelse om död och nyfödelse som blandar poetiska bilder med hushållssysslor och ritualer från Balkan. 

Goodbye, Lindita hade urpremiär på National Theatre of Greece i Aten och har därefter turnerat på teatrar och festivaler i Europa och Australien. 

Regissören Mario Banushi, född 1998 i Albanien men numera baserad i Grekland, har nyligen inlett sin karriär men redan gjort ett stort avtryck på den grekiska och den internationella teaterscenen. På Bitef-festivalen tilldelades Goodbye, Lindita specialpriset ”Jovan Ćirilov” för enastående insats till teaterkonsten och Politika Award för bästa regissör. 

Gästspel från National Theatre of Greece

När

5-6 oktober

Pris

395 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana: T-bana Östermalmstorg eller Kungsträdgården.

Buss: Bussar 2, 54, 55, 69

Spårvagn: Spårvagn nr 7

Spana in Welmas olika guider

Annonser: