Teater

Arv

14 sep–22 jan 2025

Dramaten

Arv är en episk och mångfacetterad heldagsföreställning i två delar där vi möter elva homosexuella män i New York i dag. Här möts den yngre generationen som lever ett liv i relativ frihet – och den äldre som överlevde både AIDS-epidemin och ett samhälle fullt av förtryck.

I ett roligt, sorgligt och ärligt samtal försöker männen berätta om sina liv, ge en slags kollektiv lägesrapport och undersöka allt det ouppklarade som de tidigare aldrig satt ord på, allt för att kunna gå vidare. Ska de bara njuta av alla friheter eller måste de fortsätta kämpa? Hur gör man med sin historia, hur läker man istället för att brinna upp?

Pjäsen är direkt inspirerad av E.M Forsters roman Howards End, och nämns också ofta som en arvtagare till Angels in America, Tony Kushners omfångsrika pjäs (som även blivit tv-serie) som utspelar sig i New York under den brinnande AIDS-epidemin. Arv hade urpremiär i London 2018 och belönades med en rekordlång rad priser för bästa nyskrivna pjäs. 2019 hade den premiär på Broadway, där den bland annat belönades med fyra Tony Awards.

Regisserar gör Carl Johan Karlson, född 1984, som tidigare varit husregissör på Riksteatern. Han är också aktuell med Amadeus på Helsingborgs stadsteater och Älskad, saknad som har premiär på Uppsala Stadsteater. Matthew Lopez är en amerikansk dramatiker, som även skriver för film och tv. 

Arv ges som heldagsföreställning, inkl matpaus, på ca 7 timmar och 30 min, eller som två separata föreställningar på vardera ca 3 timmar och 15 min.

När

Nypremiär 14 september 2024

Pris

Vuxna 370 kr, under 26 år 150 kr.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana: T-bana Östermalmstorg eller Kungsträdgården.

Buss: Bussar 2, 54, 55, 69

Spårvagn: Spårvagn nr 7

Spana in Welmas olika guider

Annonser: