Konsert

Jazz

Stockholm Voices Salong I, II & III

24 feb 2023–23 maj

Konserthuset Stockholm

I den första salongen med Stockholm Voices är den beundrade danska sångaren Sinne Eeg gästartist. Hon framträder världen över och har gästat Konserthuset vid en mängd tidigare tillfällen sedan debuten 2015. Sinne Eeg har givit ut över ett dussin album, det senaste var Staying In Touch (2022).

I den andra salongen med Stockholm Voices är ”Sveriges soulkung” Samuel Ljungblahd gästartist. Ljungblahd har samarbetat tillsammans med stora delar av Sveriges artistelit, bland dem Lisa Nilsson, Carola, Sarah Dawn Finer, Timbaktu och Danny Saucedo.  

I den tredje och sista salongen möter Stockholm Voices med band den mångfaldigt grammisbelönade sångaren, riksspelmannen och kompositören Lena Willemark. Willemark är utan tvekan en av Nordens mest mångsidiga artister, alla genrer inkluderade, men grunden har alltid varit den folkmusik som formades av hennes uppväxt i Älvdalen i Dalarna.

Vokaljazzkvartetten Stockholm Voices har tillsammans med sitt band fångat den svenska jazzpubliken sedan första turnén 2014. Med utsålda konserter, radioinspelningar och lysande recensioner är de eftertraktade bland de svenska jazzklubbarna och festivalerna.

Stockholm Voices består av Gunilla Törnfeldt sopran, Maria Winther alt, Alexander Lövmark tenor och Jakob Sollevi baryton. Stockholm Voices bjuder på precisionsslipad stämsång med fyra ekvilibristiska röster som tillsammans skapar ett unikt sound.

När

22 februari, 18 april, 23 maj 2024

Pris

360 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: