Konsert

Klassiskt

Sibelius och Dvorák

22–23 maj

Konserthuset Stockholm

Sibelius Violinkonsert är av de mest spelade av alla violinkonserter tillkomna under 1900-talet. Sibelius, själv violinist, skrev möjligen den konsert han själv hade velat spela – om än på en spelteknisk nivå som var skyhögt över hans egen, som ett farväl till ungdomsdrömmarna om en karriär som violinvirtuos. Med den enastående nederländska violinisten Janine Jansen kan vi vänta oss ett trollbindande, intensivt och känslofyllt äventyr.

Inledningsvis hör vi musik av svenska Andrea Tarrodi. Camelopardalis är det latinska namnet för giraffens stjärnbild. I mitten av Tarrodis stycke kan man höra giraffens eget tema, presenterat av fagotten.

Det är med stor glädje vi återigen hälsar den österrikiske dirigenten Manfred Honeck välkommen till Kungliga Filharmonikerna. Han har på senare år byggt en nära relation med orkestern, och dirigerade senast vid Nobel Prize Concert 2022. Honeck är chefdirigent för Pittsburghs symfoniker, och för många i Sverige välkänd efter åren som chefdirigent för  Sveriges Radios Symfoniorkester.

När

22 & 23 maj

Pris

145-450 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.

Allt som händer – Konserthuset Stockholm

Spana in Welmas olika guider

Annonser: