Konsert

Klassiskt

Ny fredag med Holmander & Huang

24 maj

Konserthuset Stockholm

Kombinationen Magnus Holmander och David Huang är inget tillfälligt exempel på klarinettsolist med pianist, utan en solid duo som turnerar världen över. Inom ramen för Rising Stars framträdde man i bland annat Concertgebouw i Amsterdam, Musikverein i Wien och Elbphilharmonie i Hamburg. 

Internationellt har de två beskrivits som ”en duo i världsklass med ett tydligt och tillgängligt koncept som presenterar musiken med humor och överraskningar”. Holmander blandar gärna sitt klarinettspel med andra konstformer – som musik och trolleri. För sin ”blixtrande virtuositet, sceniska närvaro och sitt klangfulla djup” belönades Holmander 2019 med Kungliga Musikaliska Akademiens då nyinstiftade Blåsmusikpriset, samma år som han var utsedd till Rising Stars.

Svensk-kinesiske pianisten David Huang är en av Sveriges mest uppmärksammade musiker. Han vann Solistpriset 2014 och var Artist in Residence vid Sveriges Radio P2 åren 2014–16. Han har dessutom legat bakom Första parkett – konsertserien med känsla av hemmafest, samt utomhusfestivalen Gränslandet (med dirigenten Christian Karlsen) – där klassisk musik och symfoniorkester möter nattklubb under Skanstullsbron i Stockholm.

När

Fredag 24 maj kl 20.30

Pris

220 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.

Allt som händer – Konserthuset Stockholm

Spana in Welmas olika guider

Annonser: