Konsert

Jazz

Butterfly Effect med Lindgren och Beasley

31 maj

Konserthuset Stockholm

Ett nytt samarbete mellan Magnus Lindgren och John Beasley – det kreativa radarparet som tidigare bland annat skapat den Grammy-prisade Charlie Parker-hyllningen Bird Lives.

Här möter vi dem i ett mer avskalat format som duo. Men det lilla kan spegla det stora: the Butterfly Effect – fjärilseffekten – är det begrepp inom kaosteori talar om hur en liten påverkan i en del av ett system kan ge stor påverkan någon annanstans i systemet. Exempelvis hur en fjärils vingslag i Stockholm, eller kanske en tonföljd i en saxofon, är starten på det som blir en orkan i Nordamerika. 

Den Grammy- och Emmy-belönade kompositören, arrangören och pianisten John Beasley har spelat med legendarer som Miles Davis, Freddie Hubbard, Dianne Reeves, Steely Dan, Marcus Miller, Chaka Khan och James Brown. Han har även arbetat med filmmusik. Under flera år var han Music Director vid Thelonious Monk Institute, numera Herbie Hancock Jazz Institute. 

Magnus Lindgren är tillsammans med trumpetaren och sångaren Peter Asplund konstnärlig ledare för Konserthusets Blue House Orchestra. Nylligen var han under tre år Artist in Residence vid SWR Big Band. Han har samarbetat med en stor mängd toppartister, bland dem Herbie Hancock, Gregory Porter, James Ingram, Bobby McFerrin, Ivan Lins, Till Brönner och John Scofield.

När

31 maj 2024

Pris

360 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: