Opera

Mat-evenemang

Soppa med sång

17 maj

Konserthuset Stockholm

Hon har inte minst etablerat sig som en av våra främsta uttolkare av modern musik. Vid den här soppkonserten uruppför Büchel ett verk av amerikansk-svenska Molly Kien. 

Samtliga verk vid denna konsert är för röst i olika kombinationer med instrument. Maurice Karkoff var en av efterkrigstidens stora svenska tonsättare, med bland annat tolv symfonier i verklistan. Mest känd är han nog ändå för sina sånger, och vi hör Tre kinesiska sånger för sopran och harpa. För samma besättning är finländska Kaija Saariahos delikata Il pleut, komponerad till text av Guillaume Apollinaire. Franske André Jolivets vackert melankoliska Suite Liturgique från 1942 avslutar programmet och samlar hela ensemblen. 

Oboisten Jesper Harryson är medlem i Kungliga Filharmonikerna sedan 1993, Mikael Sjögren är alternerande solocellist och medlem i orkestern sedan 1984, och Laura Stephenson är orkesterns harpist sedan 1992.

Meny: Sparrissoppa med purjolök och vit vin. Soppan serveras med surdegsbröd, knäckebröd och vispat smör samt dryck och kaffe/te med liten kaka. Alla soppor är laktos- och glutenfria. Meddela oss eventuella önskemål om specialkost vid bokning.

När

Fredag 17 maj kl 12.15

Pris

Inkl soppa 295 kr / Läktarplats (exkl soppa) 130 kr.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.

Allt som händer – Konserthuset Stockholm

Spana in Welmas olika guider

Annonser: