Tolvskillingsoperan

Folkoperan

Senast uppdaterad 2019-08-20

Beskrivning
Maxad opera och rå fest när Folkoperan och Kulturhuset Stadsteatern gör Tolvskillingsoperan.

En nyöversatt version av Brecht och Weills klassiska verk Tolvskillingsoperan får premiär på Folkoperan 11 september 2019. Produktionen är ett samarbete mellan Kulturhuset Stadsteatern och Folkoperan som därmed kan ge plats åt en spännande mix av operasångare, skådespelare, dansare och burleskartister.

På scen ser vi bland andra Lennart Jähkel, Sanna Gibbs och Maja Rung. Nya spelytor planeras i både foajé och salong där du som åskådare får inblick i Mackie Knivens förrädiska värld av våld, svek och begär. Här pågår en rå, kittlande fest som ingen kan motstå eller vill missa. Men på vems bekostnad?

Tolvskillingsoperan tillhör teaterrepertoarens mest populära och spelade verk. Den skrevs på kort tid och bygger på John Gays The Beggar’s Opera från 1728. Redan vid uruppförandet 1928 i Berlin var succén ett faktum. Brecht var dock en smula bekymrad över musikens popularitet som han befarade skulle överskugga det politiska budskapet. Det berömda citatet ”först kommer käket, sedan moralen” ringar in verkets kritik av materialismen och det kapitalistiska samhället.

HITTA HIT

Tunnelbana:
Mariatorget, uppgång Torkel Knutssongatan

Buss:
Buss 4, hållplats Hornsgatan/Rosenlundsgatan
Buss 74 och 66, hållplats Krukmakargatan
Buss 57, hållplats Mariatorget

Pendeltåg:
Södra station, gå 700 meter
Kostnad

Pris: vuxen 295 kr, pensionär 265 kr, student 145 kr, barn 145 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN