Konsert

Jazz

Stockholm Jazz Orchestra 40 år

Om ni tycker att modern hårdsvängande jazz och smäktande ballader rotat i traditionen men framåtblickande med stjärnsolister och raffinerade arrangemang låter spännande då har ni hittat rätt band. SJO firar 2024 sitt fyrtionde år som jazzband. Bandet vill presentera modern svängig storbandsjazz rotad i traditionen med inspiration hämtad från dagens jazzmusik.

Under dessa 40 år har stora delar av världen besökts som t.ex USA, Mexico, Argentina, Uruguay, Sydafrika, England, Irland, Schweiz, Spanien, Danmark, Norge, Finland. Klubbar som Village Vanguard i New York, Ronnie Scotts i London och festivaler som Copenhagen Jazzfestival, Skeppsholmen Jazzfestival, Festival International Cervantino i Guanajuato i Mexico bland andra har också ingått i bandets spelställen.

Bandet har tidigare släppt 18 abum och i februari släpptes ” Horizon” med musik av Martin Sjöstedt på Ubuntu Records i England som fick strålande recensioner i de stora jazztidningarna i bl.a. England. I september kommer en CD med musik av Göran Strandberg, nummer fem i samarbetet mellan SJO och denna stora jazzpersonlighet i Sverige.

När

30 september kl 20

Pris

150-275 kr + serviceavgift

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Fasching hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen.

Allt som händer – Fasching

Spana in Welmas olika guider

Annonser: