Konsert

Jazz

Hedvig Mollestad Weejuns

För varje album som Hedvig Mollestad ger ut försöker kritikerna hitta en passande genre för den trollbindande och kompromisslösa musik som trion spelar. Är det Jazz eller rock? Är det Stonerswing? Eller kanske doomjazz?  Classic Rock Magazine kom kanske närmast: Jazz Sabbath. ”Hedvig Mollestad Trio är kärleksbarnet till Mahavishnu och Black Sabbath! Eller var det Terje Rypdal och King Crimson? Spelar ingen roll – det är musik som ska få dig att sträcka händerna i vädret, flina från öra till öra eller kanske smila i skägget mens du nyper dig en kall öl och tänker att nu är livet på topp! ”

MOJO, Wire, Classic Rock och Downbeat hyllar alla denna jovialiska in-your-face-volymstarka musiker; nu kommer hon med sitt nya band Weejuns, vars nya platta korades till Årets Rock av tidningen Lira med motiveringen:

”Vi får gå över ån för att håva in årets rockigaste jazzplatta. Norska gitarristen Mollestad introducerar sitt nya band Weejuns med en 79 minuter lång, sex spår kort skiva som låter som en drömsk version av Miles Davis rockigaste friformsexcesser, filmad i svartvitt.”

Det här är bandet för dig som gillar jazz men älskar tung gitarrrock!

När

5 SEPTEMBER 2024

Pris

160-300 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Fasching hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: