Konsert

Jazz

Koppel / Karlzon / Andersen / Öström

Kvartettens musik är nyskriven men har referenser till Ornette Coleman, Cannonball Adderley samt även till avantgarde-musiker som Laurie Anderson.

Mästerbasisten Arild Andersen kan välförtjänt kallas legend. Med sin varma ton och utsökta teknik har han sedan 1960-talet gjort ett bestående avtryck på den internationella jazzscenen. Diskografin – 22 album i eget namn på ECM – är i sig ett stycke jazzhistoria. Genom åren har han medverkat i talrika konstellationer med jazzens främsta: Pat Metheny, Joshua Redman, Sonny Rollins, Don Cherry, Chick Corea, Dexter Gordon och George Russell. Redan 1967 började han spela med Jan Garbarek, Terje Rypdal och Jon Christensen.

Den svenske pianisten Jacob Karlzon har släppt en rad kritikerrosade skivor på ACT och Warner och är sedan länge etablerad som en av Esbjörn Svenssons tydligaste arvtagare.

Saxofonisten Benjamin Koppel är en av europeisk och dansk jazz mest centrala rörblåsare med närmare 60 album som solist och genom samarbeten med Joe Lovano, Kenny Werner, Brian Blade, Jim Hall och Randy Brecker.

Svenske trumslagaren Magnus Öström skapade sig ett internationellt namn genom den stilskapande jazztrion E.S.T., på senare år med trion Rymden men också som solist med flera skivsläpp i eget namn. Han har även arbetat med artister som Pat Metheny och Benny Golson och visar med sitt mångfacetterade och unika spel att han utan tvekan är en av Europas viktigaste trummisar.

När

10 september kl 20

Pris

200-350 kr + serviceavgift

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Fasching hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen.

Allt som händer – Fasching

Spana in Welmas olika guider

Annonser: