Konsert

Pop & rock

Miriam Aida

Aïda medverkat regelbundet i TV och radio, mottagit priser och utmärkelser och även fått hedersuppdraget att intervjua Polarpristagaren Wayne Shorter på PolarPrize/PolarTalks.

Våren 2023 släppte Miriam albumet ”Pieces” där Miriam Aïda och hennes band dyker ner i afromusikens olika uttryck, som i mötet och krocken med den Nya Världen i kölvattnet av slavhandeln, tagit olika riktningar i Karibien, USA och Sydamerika. Här finns bl. a. Beyoncés ”Freedom” och Nina Simones ”Four Women” från 1966, som då var en reaktion på en serie händelser under Civil Rights Movement. Miriams variant släpptes som singel den 24 februari 2023 som ett bidrag för att uppmärksamma Black History Month.

”Miriam Aïdas starkaste album hittills”, skriver Sydsvenskan. Pieces mottogs av en enig kritikerkår som hyllade och delade ut höga betyg. Miriam har bakgrund i både Sverige och Marocko, och från scenen bygger hon broar till sin publik som sträcker sig förbi nationalitet, kultur, språk, färg, genus och religion. Intimt, ärligt och alltid groovy!

När

20 september kl 20

Pris

250-300 kr + serviceavgift

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Fasching hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen.

Allt som händer – Fasching

Spana in Welmas olika guider

Annonser: