Konsert

Pop & rock

Hermanos Gutierrez

Oändliga horisonter, en bilresa i öknen på en varm, torr motorväg och klarblå himmel. Hermanos Gutiérrez minimalistiska instrumentalmusik målar tydliga bilder och det är omöjligt att inte dras med. Förankrade i den typ av reverbdränkt gitarrmusik som en gång Enrico Morricone populariserade med sin filmmusik på 70-talet blandat med den sydamerikanska 50-tals musiken lyckas den Zürich-baserade duon att ta sin perfekta fusion rakt in i samtiden. Bröderna Estevan och Alejandros djupa band avspeglar sig i det följsamma samspelet där de växelvis agerar rytm och melodi med varsin gitarr. Och trots att musiken inte har någon sång, så sjunger den ändå.

Hermanos Gutiérrez släppte sitt debutalbum ’8 Años’ 2017 och har sedan dess fortsatt förfina sin vackra, hallucinogena musik och byggt upp en stor publik runtom i världen. Den senaste albumet ’El Bueno Y El Malo’ släpptes 2022 och producerades av Dan Auerbach som vanligtvis sjunger och spelar gitarr i Black Keys. Den 14 juni släpper bandet sitt nya album ’Sonido Cósmico’ och utgår man från det redan släppa titelspåret och låten ’Low Sun’ har vi en ny fullträff att vänta. Den 27 augusti tar Hermanos Gutiérrez med sig sin trollbindande, meditativa musik till Cirkus i Stockholm.

När

27 augusti kl 20

Pris

Från 545 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Buss 67 går hela vägen till Skansen som är slutstation och där man hoppar av för att komma närmast Cirkus. Den går via Odenplan, Östra Station och Karlaplan. Spårvagn linje 7 går från T-centralen till Skansen.

Djurgårdsfärjan går från Slussen till Gröna Lund via Skeppsholmen. Från färjan får du en promenad på 5 min upp till Cirkus entré.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: