Temadag & högtid

Konsert

Blåsmusikens dag på Stadsmuseet

Kulturskolan Stockholm fyller gården med blåsorkestermusik. Slå dig ner i en grön skön publiksoffa och lyssna till hela tio orkestrar som bjuder på en kavalkad av musik. Applådera och heja på musikanter som kanske står på scen för allra första gången. Högst troligt får du möta flera framtida stjärnor denna dag. Då vet du var du hörde dem först.

Om blåsmusikens dag
Den 25 maj går blåsmusiker i alla åldrar ut och fyller torg, gator, scener, kyrkor, föreningslokaler, konserthus och digitalt kanaler med blåsmusik. Det är dagen då Sveriges enade blåsmusikkrafter visar vikten av blåsmusikens roll i vårt nutida och framtida musikliv.

I samarbete med Kulturskolan Stockholm.

Uteservering
På gårdens uteservering är det solsäkert mellan 11.30 och 14.30. Här kan du slå dig ner i en soffa eller en gungstol och svalka dig med hallonsoda och museets egna bakverk.

Vill du hellre avnjuta en rimmad lax i skuggan så finns gott om plats under stora parasoll eller i en vrå vid den gröna bersån. Och för de riktigt heta dagarna rekommenderas att ta en loungestol mitt på torget dit en svalkande bris ofta når.

Tillgänglighet
Gården och programmen är tillgängliga för personer med barnvagn och med rullstol.

När

25 maj 2024

Pris

Gratis

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

T-banestation Slussen.
Flertalet stadsbussar och Nacka/Värmdö-bussar till Slussen.
Museet ligger precis uppe på Södermalmstorg.

Allt som händer – Stadsmuseet

Spana in Welmas olika guider

Annonser: