Gratis

Museum

Stadsmuseet

I 1600-talspalatset vid Slussen får du uppleva Stockholms historia, i tre plan, från år 1527 fram till idag. Här möter du människor, händelser och miljöer som tillsammans berättar om stadens utveckling. Du får följa med på en hisnande resa från en liten plats i norra Europas utkant till en urban, skandinavisk metropol. Vi tar dig från stormaktsdrömmar till förortspunk via rännstensromantik, ölhallar och folkhemsideal.

Vi har även tillfälliga utställningar som berättar om vår stad, i Salongen håller vi öppen för dig som vill forska på egen hand och regelbundet erbjuder vi föreläsningar, samtal, visningar och stadsvandringar som ger fördjupningar och reflektioner kring staden.

Upplev Stockholm på egen hand
Ta en tur med karta, gå en ljudvandring, sittvandra eller 3D-utforska en salongsinredning från 1878. Stadsmuseet erbjuder ljudvandringar både ute på stan, bland annat i Gamla Stan, längs gatorna där Millennietrilogin utspelar sig och ute runt Skogskyrkogården, men också inne i museets utställningar. Läs mer här

I museibutiken hittar du ett brett, Stockholmsrelaterat utbud och i caféet kan du njuta av gott fika och dagens lunch tillsammans med vänner eller över en bok. 

När

Tis 11–20, ons 11–17, tor 11–20, fre–sön 11–17.

Pris

Fri entré

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

T-banestation Slussen.
Flertalet stadsbussar och Nacka/Värmdö-bussar till Slussen.
Museet ligger precis uppe på Södermalmstorg.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: