Basutställning

Museum

Dryckeslandet Sverige – sång, snaps & tradition

På de två våningarna i utställningen Dryckeslandet Sverige får du genom scenerier, filmer, dofter och musik ta del av allt från konsten att tillverka alkohol till en berusande kväll med påföljande bakfylla. Vanor ventileras, fördomar avväpnas.

Utställningen sätter fingret på några företeelser som vi alla har erfarenhet av vare sig vi dricker eller inte: snapsvisor, hur man bygger identitet med hjälp av alkohol, normer, attityder och värderingar. Men också hur man tillverkar alkohol, inklusive regler och restriktioner.

Med Dryckeslandet Sverige vill Spritmuseum att alla sinnen och minnen skall aktiveras, se om du kan känna skillnad på whisky och rom som lagrats på fat, spela quiz på temat alkohol i film och TV och avsluta med en smakbricka med tre snapsar och en punsch.

Vill du smaka på utställningen?
Vi har olika smakbrickor som refererar till Spritmuseums utställningar. En smakbricka kostar 180 kronor och du kan välja en smakbricka om du vill uppleva en mindre provning på egen hand. Den traditionella smakbrickan refererar till utställningen Dryckeslandet Sverige och består av typiska svenska drycker såsom tre olika snapsar och en punsch.

När

Museet är öppet alla dagar 11 – 18 (onsdagar 11 – 19)
Med reservation för ändringar under julhelgerna.

Pris

Ingår i entréavgiften

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana: Station Karlaplan; därifrån 10 minuters promenad.
Buss 67 till hållplats Liljevalchs/Gröna Lund.
Buss 69 och 76 till hållplats Djurgårdsbron.
Spårvagn nr 7 går från Sergels Torg till Liljevalchs/Gröna Lund.
Djurgårdsfärjan går från Slussen året runt.

Promenad från Centralstationen till Spritmuseet längs Strandvägen tar ca 30 minuter.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: