Tintagiles död

Dramaten

Senast uppdaterad 2021-05-14

Beskrivning
Tintagiles död är en grym saga om maktmissbruk och ondska. Det är också en skildring om kärlek, ödets makt och om att kämpa in i det sista för att försvara det som är skört. Premiär på Dramaten Play 15 maj 2021.

Hör bland andra Stina Ekblad och Lena Endre i ett bildsatt audiodrama.

Drottningen har tagit fullständig kontroll över sina tjänare och folket. Hon visar sig aldrig, men har dödat alla i familjen som hotar hennes makt. De enda som finns kvar är barnbarnet Tintagiles, hans systrar Ygraine och Bellangère samt den åldrade riddaren Aglovale. Nu viskas det om att drottningen är ute efter Tintagiles också. Hur ska systrarna lyckas försvara den lilla pojken mot de onda krafter som Drottningen besitter?

Föreställningen skulle ha spelats i Marmorfoajén för en mindre publik med premiär i slutet av april.

Tintagiles död (La mort de Tintagiles), i ny översättning av Maria Björkman, är en pjäs av den belgiske författaren, dramatikern och symbolisten Maurice Maeterlinck från 1894. Maeterlinck erhöll Nobelpriset i litteratur 1911, hans pjäser spelades över hela Europa och bland andra var Strindberg en stor beundrare. Just denna text skrev Maeterlinck ursprungligen som ett drama för marionetter

HITTA HIT

Tunnelbana:
T-bana Östermalmstorg eller Kungsträdgården.

Buss:
Bussar 2, 54, 55, 69

Spårvagn:
Spårvagn nr 7

Bil:
P-hus Birger Jarlsgatan 6 och Grev Turegatan 25.
Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperNej
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU