En spegel i handen

Weld

Senast uppdaterad 2021-03-15

Beskrivning
Tre kvällar i slutet av april 2020 livesände dans- och konstplattformen Weld Kajsa Sandströms dansverk "En spegel i handen" från sin studio i Stockholm. Nu finns det möjlighet att se verket igen.

I Kajsa Sandströms konst är bilden, rummet och det som sker i mötet mellan dansaren och betraktaren centralt. Kajsa har ofta arbetat med olika medier i sina koreografier. Nu har hon tagit sig an det strömmade formatet i sin konstnärliga process tillsammans konstnären Rebecka Holmström och filmaren Milja Rossi.

En spegel i handen riktar blicken mot reflektionen som uppstår när dansade rörelser, bilder och ord ställs bredvid och flätas in i varandra genom koreografi. Olika betydelsenivåer uppstår och försvinner. Ett utforskande för vilket betraktaren blir central.

I verket aktualiseras Kajsas tidigare soloarbeten utifrån ett nu. Materialen bär spår av andra processer. Kroppen bär spår av andra kroppar. Om kroppen kan liknas vid ett arkiv är minnet en skapelseakt. Rörelsen avslöjar en karaktär som liknar henne men ändå inte är hon. Avstånden öppnar upp för fiktion.

Se föreställningen här 
Swisha gärna en slant till 1230736397. 
(Rekommenderat belopp 20 kr, skriv meddelande: Spegel) 

HITTA HIT

Tunnelbana:
Odenplan
Info
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU