Weekend i en smedja

Siggesta Gård

Senast uppdaterad 2019-05-30

Beskrivning
Åk bort i helgen och ta med dina kära. Njut av lugnet på landet och att någon annan stökar med mat och aktiviteter. Vi har skapat en unik plats för avkoppling och njutning. Du har den vackraste naturen runt omkring dig, rummen är alla nyrenoverade och inredda för dig som vill koppla av och njuta av det enkla och vackra. Vi jobbar med det vi har runt omkring oss i alla detaljer och så även i vår matlagning.

På menyn finns mycket som är tillverkat på gården eller som växt och betat på markerna runt omkring oss. Djuren på gården och utomhusaktiviteterna är populära både för barn och vuxna. Passa på att boka den vedeldade badtunnan eller bastun under ekarna när du är här och glöm inte packa ner löparskorna, vi har fina spår runt hela gården.

Det är lätt att överanvända superlativen men vi tycker verkligen att Smedjan är en fantastisk plats för weekend och övernattning. Du kommer förstå när du ser de fem meter höga industriglaspartierna som delar av sviten och den bevarade tegelväggen med den murade spisen.  

HITTA HIT

Buss:
Buss 437 eller 439 från Slussen. Vissa turer trafikeras bara från Kolvik, ta buss 474 mot Hemmesta och byt till 437 eller 439 i Kolvik. Bussen stannar på gårdsplan, hållplats ”Siggesta”. 

Vi rekommenderar att planera resan via SL, per telefon 08-600 10 00 eller via hemsidan www.sl.se. Resan tar ca 40 minuter, drygt 1 timme med buss 474 via Gustavsberg och Hemmesta.

Bil:
Bilväg från Stockholm, Nacka och Värmdö, väg 222 från Slussen mot Värmdö, förbi Gustavsberg, rakt fram i första rondellen. Efter de reversibla körfälten slutat i en rondell ta vänster, väg 274 mot Vaxholm. Efter Hemmesta vänster i vägskälet, fortsatt mot Vaxholm. Fortsätt raka spåret, du hittar gården 3 km efter Värmdö Kyrka. Resan tar ca 30 min.

Bilväg från Vaxholm, via färja över Rindö och Oxdjupet till Värmdö. Efter färjeläget, vid Stenslätten, väg 274 mot Hemmesta/Gustavsberg ca 7 km. Gården ligger på vänster sida efter ett stort magasin.

OBS! Gården är ibland svår att hitta med GPS, vi finns bara utmärkt i nyare kartor, se till att du har den senaste versionen. Koordinater: Latitud, Longitud: 59.3725915, 18.5278724.
Tider

Öppet dagligen.

Kostnad

Erbjudande om 2 nätter för 1 000 kr (ordinarie pris 600 kr per natt).

Info
Bra att veta
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU