Vasadottern

Livrustkammaren

Senast uppdaterad 2021-09-14

Beskrivning
Teater Kaleido gästar Livrustkammaren med föreställningen Vasadottern, en föreställning om Europas skandalprinsessa Cecilia Vasa.

När Gustav Vasas 19-åriga dotter avslöjas med en älskare hoppas hela Europa att skandalprinsessan ska kuvas. Brännmärkt, stenrik och frihetstörstande har Cecilia Vasa bara börjat. Kanske kan en vänskap med Englands drottning ge henne självständighet - eller varför inte ett liv som pirat? 

Vasadottern är baserad på den sanna historien om Sveriges piratprinsessa Cecilia Vasa: Gustav Vasas dotter, syster till Erik XIV och Johan III, som offrade allt för passion och självständighet. Det är en sann prinsessaga, som leder till ett 500 år långt slamprykte, baserat på den största skandalen i svensk kungahistoria: Vadstenabullret. 

Pjäsen synliggör strukturer som fanns för 500 år sen och finns än idag. Det var Cecilia pappa som införde successionsordningen och tog bort kvinnors rättigheter. Prinsessan Cecilia tog mycket plats, slogs för sin självständighet och fick precis som kvinnor idag slamprykte till följd av utsvävande kärleksliv.

Teatern presenteras av Teater Kaleido. Rek. från 12 år i målsmans sällskap. 

HITTA HIT

Tunnelbana:
Gamla stan eller Kungsträdgården. 

Buss:
Buss 2, 53, 57, 76.
Kostnad

Pris: vuxen 250 kr, pensionär 200 kr, student 200 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféNej
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU