Tillfällig utställning

Subject: Hello

Från den optiska telegrafen till dagens uppkopplade samhälle

”Subject: Hello”stod det i ämnesraden i det första e-postmeddelandet som öppnades i Sverige. Året var 1983. Att skicka meddelanden via Internet var då något helt nytt, men att kommunicera över långa avstånd var ingen nyhet.

Utställningen utgår från vår allra mest vardagliga teknik – mobiltelefonen, och en uppkopplad värld som vi vant oss vid att ständigt ha i fickan. Med över 600 föremål ur samlingarna kan du upptäcka hur tekniken utvecklas och fungerar – från 200 år gamla binära system för optiska telegrafer till framtidens supersnabba uppkoppling för människor, robotar, bilar och andra smarta prylar. Utställningens teman visar fyra olika grundläggande funktioner för hur vi kommunicerar idag genom att samtala, dela, texta och facetajma. I interaktiva installationer kan apparater från olika tider kopplas ihop för att skicka meddelanden mellan varandra.

Subject:Hello är en interaktiv utställning som tar besökarna till en resa genom historien, nutiden och framtiden. Utforska hur uppfinningar och innovation har löst dåtidens utmaningar och upptäck hur människan har tagit hjälp av teknik för att kommunicera de senaste 200 åren.

Escape Room
Escape room är ett alldeles unikt sätt att ta del av utställningens föremål, telekommunikationens historia och innovationer. Genom en serie av knepiga gåtor, kluriga pussel och ledtrådar behöver du tillsammans med familj och vänner samarbeta för att lista ut hur ni kan öppna skattkistan och ta er ut ur rummet. Svaren döljer sig bland innovationerna på hyllorna. Utforska föremålen och lös pusselgåtorna, öppna kistans lås i vår webbapp och se ditt resultat!

När

Öppnar 26 november.
Alla dagar 10-22

Pris

Ingår i entréavgiften

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Buss 69 till Museiparken.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: