Tillfällig utställning

Skogen

Vacker, förtrollande, renande och mystisk. De flesta av oss känner nog något särskilt när vi tänker på skogen. I vår nya upplevelse promenerar du längs stigar som slingrar fram kring träd och böljande kullar. Slå dig ner på en lugn plats, hör skogens musik och se solen gå ned över sjön. Skogen på Tekniska är en plats för att uppleva, reflektera och bara vara. Samtidigt är det en tankeväckande berättelse som ställer frågor och ger perspektiv på hur vi ska få skogen att räcka till allt som vi vill ha den till.

Utställningen handlar om människans relation till skogen. Den tar dig med på en vandring genom sju olika teman. Från livet i skogen och trädens nyttor, människans välbefinnande i naturen till hur vi brukar den och det som produceras av trä. Allt detta kretsar kring fyra olika begrepp: värde, ägande, tid och innovation

Program
Upptäck vårt spännande programutbud som väcker tankar och engagemang kring skogens framtid. Från inspirerande föreläsningar om skogen och trämaterialets möjligheter till interaktiva debatter och konstnärliga framträdanden.

Samtal och debatt
Djupdyk i de viktiga frågorna om skogens framtid genom våra samtal och debatter. Lyssna på kända röster och experter som diskuterar skogens roll i klimatkrisen, biologisk mångfald och samhällets omställning. Var med och påverka genom att delta i öppna diskussioner som öppnar upp för nya tankar och lösningar.

Visningar
Följ med på en spännande resa genom Skogen med våra guidade visningar. Låt dig inspireras över skogens mångfald och möjligheter till förändring. Det kommer även finnas möjlighet för dig att utforska skogen på egen hand. Passar perfekt för både lärare och för dig som vill upptäcka Skogen på egen hand.

När

Öppnar 18 maj

Pris

Vuxna 160-170 kr, barn 7–19 år 160-170 kr, barn 0–6 år gratis.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Buss 69 till Museiparken.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: