Tillfällig utställning

Konsthall

eli eli – Oceanic Feelings

Pågår till 18 augusti

Fotografiska

Svenska koreografen och multikonstnären eli eli är nästa talang att ställa ut sina verk under Fotografiskas initiativ Emerging Artists. Oceanic Feelings som öppnar 9 maj berör bland annat klimatets påverkan på världens hav med flera projektioner och textila verk unikt skapade för utställningen.
 
– eli elis utställning är skrämmande, vacker, lekfull och gravallvarlig på samma gång, säger Lisa Hydén, utställningschef på Fotografiska Stockholm.

 Utställningen Oceanic Feelings består av verk från två av eli elis serier, The Watersuit och Human Anatomy. Här får gästerna kliva in i ett lekfullt rum med fokus på sammankopplingen mellan människan och hydrofeminismen, och som även berör ett mer allvarstyngt ämne: klimatkrisens påverkan på världens hav. eli eli har studerat koreografi i Amsterdam och ställt ut i Stockholm, Göteborg och Malmö och även utövat sin konst i flera länder utanför Sverige. Hen är känd för sina konceptuella och multidisciplinära konstverk som ofta väcker diskussioner och nyfikenhet. 
 
FÖRLORANDE AV JAGETS GRÄNSER
– Titeln Oceanic Feelings syftar till ett filosofiskt begrepp som handlar om ett förlorande av jagets gränser, och en känsla av sammanhang med något större. Med sammanflätningar kommer ansvar men det är också fantastiskt att föreställa sig själv som inbäddad i en konstellation i en allt mer självcentrerad och isolerad västvärld, säger eli eli.
 
I utställningen visas sex projektioner, en tyginstallation och en enorm kudde som skapats i samarbete med studenter från Konstfack.
 
FYSISK UPPLEVELSE SOM TROLLBINDER OSS
– Att uppleva eli elis utställning är en fysisk upplevelse som trollbinder oss, växelvis skrämmande, vackert, lekfullt och gravallvarligt på samma gång. Vi får kliva in i ett porlande gränsland som ger oss tillfälle att reflektera över några av vår planets mest angelägna frågor, säger Lisa Hydén, utställningschef på Fotografiska Stockholm.
 
Med initiativet Emerging Artists vill Fotografiska ge en plattform åt unga, Sverigebaserade fotografer som är på väg framåt med stormsteg och som med ett unikt bildspråk visar upp sin vardag. Sedan våren 2023 är en utställningssal i huset vigd åt Emerging Artists med målet att på sikt kunna skapa en mer lokal och inspirerande konstscen tillsammans. Utställningen Oceanic Feelings visas från 9 maj till 18 augusti 2024.

När

9 maj – 18 augusti

Pris

Ordinarie entréavgift.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Följ skyltarna längs Stadsgårdskajen från Slussen

Spana in Welmas olika guider

Annonser: