Jazz

Camille Thurman with The Darrel Green Quartet

New York-födda saxofonisten och sångerskan Camille Thurman har jämförts med Ella Fitzgerald och Betty Carter, Dexter Gordon och Joe Henderson. Det låter kanske märkligt men Thurman är lika skicklig på tenorsaxofon som sång. 

Hennes fyra album i eget namn – Origins (2013), Spirit Child (2014), Inside the Moment (2017) och Waiting for the Sunrise (2019) – samlar såväl standards ur American songbook som originalkompositioner och är ett klingande bevis på hennes styrka både som sångerska och instrumentalist. Thurman har också visat sitt flinka mästerskap i Jazz at Lincoln Center Orchestra och var på besök med STHLM Starka på Stockholm Nu Jazzfestival i våras.

Till Fasching kommer Camille Thurman med Darrell Green, en rutinerad uppfinningsrik New York-trummis som har turnerat och spelat in med artister som Cassandra Wilson, Pharoah Sanders och Dr. Lonnie Smith.

Tillsammans har dessa två kraftfulla musiker satt ihop ett kalasband med trumpetaren Wallace Roney, Jr., gitarristen Bruce Edwards och basisten Tom DiCarlo.

Camille Thurman, sång och tenorsax
Darrell Green, trummor
Wallace Roney, Jr., trumpet
Bruce Edwards, gitarr
Tom DiCarlo, bas

När

22 maj

Pris

150-300

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Fasching hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: