Jazz

Brooklyn Funk Essentials

Efter flertalet utsålda spelningar återvänder nu Brooklyn Funk Essentials till Faschingscenen!

I år är det jämt trettio år sedan Brooklyn Funk Essentials släppte sin första platta ”Cool & Steady & Easy”. Med över 16 miljoner strömningar på Spotify är albumet fortfarande i ropet idag och ses av många som en klassiker från sin era. Under våren kommer dessutom en nyrelease av plattan på Dorado Records.
Brooklyn Funk Essentials började som ett jam-projekt i producenten Arthur Baker’s Shakedown Studio där han och den svenska basisten/producenten Lars ‘Latte’ Kronlund bjöd in musiker, sångare, poeter och DJs att leka fram grooves som blandade hiphop, jazz, soul, latin, spoken word och dub till en kokande funk-fest. Sen dess har det blivit sju album och otaliga turnéer runt jorden.

Sedan 2016 är den brittiska house-drottningen Alison Limerick sångerska i BFE – en roll som hon delar med Stockholmsbaserade Desmond Foster, som också spelar gitarr. Hux Nettermalm spelar trummor med Kronlund på bas och Rickard Valdés på congas. I blåset finner vi de unga svenska stjärnskotten Ebba Åsman på trombon och Erik Tengholm på trumpet. Saxen hanteras av Loic Gayot och bakom klaviaturen finns Kristoffer Wallman.

Alison Limerick – sång
Desmond Foster – gitarr och sång
Lati Kronlund – bas
Hux Nettermalm – trummor
Ebba Åsman – trombon och sång (endast 16/6)
Kristoffer Wallman – keyboards
Loic Gayot – saxofon
Rickard Valdes – slagverk
Erik Tengholm – trumpet
Jessica Pina – trumpet (endast 15/6)

När

15 & 16 JUNI 2024

Pris

350-400 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Fasching hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: