Slott

Visning

Kungliga slottet

Välkommen till ett av Europas största och mest levande slott. Slottet är H.M. Konungens officiella residens och väsentliga delar av monarkins representation äger rum här, samtidigt som stora delar av slottet är öppet året om.

Slottet är arbetsplats för Kungaparet och de ämbeten som ingår i Kungl. Hovstaterna. Det Kungliga slottet är en kombination av kungligt residens, arbetsplats och kulturhistoriskt monument, och öppet för besökare året om.

Slottet är byggt i barockstil av arkitekt Nicodemus Tessin den yngre och gestaltat som ett romerskt palats. Slottet har mer än 600 rum fördelade på elva våningar med paradrummen utåt staden och de mindre bostadsrummen mot den inre borggården.

Här ryms många sevärdheter – Skattkammaren med riksregalierna, Museum Tre Kronor om slottets medeltida historia och inte minst Representationsvåningarna med de pampiga paradrummen.  Året runt är den dagliga Högvaktsavlösningen populär bland besökare liksom besök i butiken Kungliga Slottsboden.

Kombinationsbiljett till den kungliga begravningskyrkan Riddarholmskyrkan finns under sommarsäsongen. 

När

Öppet dagligen. För exakta öppettider och eventuella avvikelser i öppettider, se hemsidan. Slottet är stängt 6 maj m.a.a. statsbesök från Danmark.

Pris

180,00 SEK – Vuxen/Adult
160,00 SEK – Student
90,00 SEK – År/Age 7-17

210,00 SEK – Vuxen/Adult + Riddarholmskyrkan
190,00 SEK – Student + Riddarholmskyrkan
105,00 SEK – Barn/Child + Riddarholmskyrkan

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:Gamla stan.
Buss: till Slottsbacken eller Riddarhustorget.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: