Museum

Hallwylska museet

Lämna stadens brus bakom dig och förflytta dig 100 år tillbaka i tiden. Stig in genom portarna till Hallwylska museet, mitt i centrala Stockholm.  Här bodde Wilhelmina och Walther von Hallwyl som var en av Sveriges rikaste familjer. 

Wilhelmina var en stor samlare.  Därför finns här en av landets största samlingar av konst, porslin och antika möbler, men även vardagssaker som glassmaskin och tandborstar. Upplev den tidens lyx och moderniteter i paradvåningen med matsal, salonger, rökrum, vapenrum, biljardrum och porslinsrum! Upplev palatset genom en audioguide.

I sommar visas utställningen Utflykter i Art Nouveau. Det blir en djupdykning i den nya konstriktning som bröt fram mot slutet av 1800-talet med mottot: Strunta i de gamla tråkiga stilarna, utgå från naturen!

Genom ett unikt urval från privata samlingar får besökaren en inblick i denna konstriktning som nådde sin höjdpunkt runt förra sekelskiftet. Här visas över trehundra föremål i glas, keramik och metall som representerar stilens olika uttryck och variationer. Läs mer om utställningen här!

Missa inte baren och restaurangen på museets lummiga innergård. Där serveras utöver lunch och middag, brunch, drinkar och cocktails. 

När

Tis 12-16, ons 12-19, tor-fre 12-16, lör-sön 11-17

Pris

Ordinarie/Pensionär/Student: 120 kr
Barn upp till 18 år: fri entré

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana: Östermalmstorg eller Kungsträdgården.
Buss: 2, 54, 56, 57, 76
Spårvagn: Linje 7.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: