Konsthall

Artipelag

Namnet Artipelag är en sammanslagning av Art (konst), Activities (aktiviteter) och Archipelago (skärgård). Avsikten är att skapa ett utflyktsmål på hög internationell nivå – med gränsöverskridande konstutställningar, inspirerande aktiviteter och god mat.

På Hålludden utanför Gustavsberg hittar du detta arkitektritade hus som fylls med konst, i form av tillfälliga utställningar, och god mat. Runt omkring finns promenadstigar där du kan uppleva ett samspel mellan naturen och konsten. 

Utöver konsten erbjuds här återkommande konserter och andra evenemang.

Högst upp i huset på plan tre, med oslagbart läge ovan Baggensfjärdens glittrande vatten finner ni Artipelag Restaurang. Allt med matsalen andas lugn och harmoni. Från det magnifikt marina trägolvet och de stora panoramafönstren, till de vackra och specialdesignade möblerna.

Bådan Café & Konditori ligger på entréplan, och är döpt efter den slipade stenhäll som skjuter upp ur golvet framför de stora fönstren. Här finns under vår, sommar och höst en stor uteservering med eftermiddagssol och vacker utsikt över Baggensfjärden. Inomhus finns gott om sittplatser och många fönsterbord. Här varvas klassiska bakverk och bröd med mer moderna kreationer.

När

Tisdag–söndag 11:00–17:00

Pris

Se hemsida för aktuella priser

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Direktbuss: Avgångar från Cityterminalen varje helg, se hemsida för mer info
Lokaltrafik: Dagliga turer med SL. Artipelags hållplats heter ”Hålludden”.
Bil: Väg 222 mot Gustavsberg och följ skyltning mot Hålludden/Artipelag.
Båt: (endast sommartid): Strömma Kanalbolaget trafik från Nybrokajen. För gäster med egen båt har vi en avgiftsfri gästhamn.

Allt som händer – Artipelag

Spana in Welmas olika guider

Annonser: