Lillhamnen vid Tullgarns slott

Gratis

Promenader

Kungliga promenader – natur, kultur och kunglig historia direkt i telefonen

Kungliga Promenader

Appen Kungliga promenader vill visa besökare sevärdheter inom natur, kultur och kunglig historia i de kungliga parkerna och samtidigt erbjuda vackra och avkopplande promenader. I appen hittar du promenader kopplade till slotten Drottningholm, Ulriksdal och Tullgarn, nationalstatsparken Djurgården samt Hagaparken. 

Djurgården
En naturskön promenad på Djurgården – från Djurgårdsbron, längs stranden till det kungliga sommarslottet Rosendal. På vägen passerar du skulpturer, byggnader och platser där historiska händelser har utspelat sig.

Drottningholms slott
Appen leder dig genom världsarvet Drottningholms slottspark. Från den kungliga bostaden, genom den historiska parken och upp till det exotiska Kina slott. Det finns fyra olika promenader och du kan välja vilken promenad som passar just dig.

Ulriksdals slottspark
Parkappen tar oss med på en naturskön promenad genom Ulriksdals slottspark samtidigt som vi får lära oss om parkens historia och byggnader. Slottsparken är ett vidsträckt område med spår av olika stilideal. Här anlades en av landets praktfullaste barockträdgårdar i slutet av 1600-talet

Tullgarns slottspark
Parkappen Kungliga promenader tar oss med på en vandring genom Tullgarns slottspark samtidigt som vi får lära oss om parkens historia och byggnader.

Hagaparken
Parkappen tar dig med på en vandring genom Hagaparken och samtidigt får du lära dig mer om parkens historia och byggnader.

 

När

Alltid tillgänglig

Pris

Gratis

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Köp appen i App Store eller Google Play