Audioguidning

23:21 – Mordet på Olof Palme, en interaktiv ljudpromenad tillbaka till mordnatten

Den 28 februari 1986 är ett datum som förändrade Sverige i grunden och som gäckar oss än idag. Mordet på statsminister Olof Palme är ett nationellt trauma. Vad vet vi egentligen? Vilka befann sig på plats och vem är den trolige gärningsmannen? Nu kan du med hjälp av kriminologen Christoffer Carlsson och journalisten Anton Berg bilda dig din egen uppfattning i en nyskapande ljuddokumentär om mordet på Olof Palme

Vi börjar på biograf Grand och tar oss minut för minut genom den ödesmättade fredagskvällen för 36 år sedan.

– Att själv vara på plats bidrar enormt till förståelsen för ett skeende. När vi började vårt arbete slog det mig flera gånger hur nära olika platser ligger och hur tätt inpå varandra flera centrala personer befinner sig denna kväll. Jag tror många som går promenaden kommer häpna när de märker hur tid och avstånd känns när de själva rör sig kring mordplatsen, säger journalisten och författaren Anton Berg.

– För kriminologer är mordet på Olof Palme inte bara en oerhörd händelse, utan också något av en labyrint. Idag betraktar vi den ofta utifrån, genom tv-bilder, podcasts eller böcker. Tack vare gänget bakom Promenad och deras otroliga tekniska kompetens har det blivit möjligt att faktiskt lyckas ta med lyssnaren in i själva labyrinten. Det är en omvälvande upplevelse, fortsätter kriminologen och författaren Christoffer Carlsson.

Speltid: 75 minuter

Producerad av JOHAN ANSTÉRUS & BO GUSTAFSSON 
Manus: ANTON BERG & CHRISTOFFER CARLSSON 
Ljuddesign & musik: REDPIPE STUDIOS 

Inför promenaden:
Se till att din mobiltelefon är fulladdad och att du har med dig bra hörlurar.

Ta dig till startplatsen och följ sedan appens instruktioner. 

Ladda ner appen i App Store eller Google Play.

När

Alltid tillgänglig

Pris

69 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

T-banestation Rådmansgatan

Annonser: