https://www.welma.se/wp-content/uploads/2022/06/Stina-Johansson-sommarbild-e1709302418238.png

Ny sommarteater i Gustavsberg

Just nu pågår det intensiva repetitioner av nystartade Porslinsteaterns sommarproduktion Slösa Slösa. Med bara en vecka kvar till premiär passade Welma på att ställa några frågor till Stina Johansson, skådespelerska och en av teaterns grundare.

Hej Stina, berätta om Porslinsteatern

Vårt nystartade scenkonstnätverk och produktionsbolag Porslinsteatern, med bas i Gustavsberg på Värmdö, består av mig, Christoffer Wallin och Birna Bolladóttir. Vår ambition är bland annat att få en del av centrala Stockholms kulturälskare ut hit till skärgården men också att öka tillgängligheten till scenkonst för ö-borna.

Vad är det för föreställning vi kommer att få se i sommar?

Det är en helt nyskriven komedi som kommenterar samtiden och ställer sig frågan – hur hanterar vi egentligen en kris?

Pjäsen handlar om tre kvinnliga främlingar som möts på en visning av en fabrikslokal. När det oförutsedda händer så blir de tvungna att komma varandra nära – under minst sagt prövande omständigheter.

https://www.welma.se/wp-content/uploads/2022/06/slosaslosa.jpg
Föreställningen Slösa Slösa är skriven och regisserad av Christoffer Wallin och ensemblen består av f.v. Stina Johansson, Shanthi Rydwall Menon och Cia Bosse. Foto: Helen Karlsson.

Nu är det bara en vecka kvar till premiär – hur går repetitionerna?

De går strålande trots vissa dagar i lätt regn men det är en upplevelse i sig! Och nya idéer på scenerier och komisk tajming föds för varje dag vi ses.

Har du själv något favoritinslag i föreställningen?

Jag gillar skarpt en scen emot slutet, när hela konflikten håller på att lösas upp, det är själva brytpunkten när tjejerna bestämt sig för att starta kollektivet, ta lokalen trots allt och vaktmästaren ’Kim’ kommer in och talar om hur det faktiskt ligger till.

Vem ska komma och se Slösa Slösa?

Du vuxna människa som vill ha en kul teaterupplevelse i en fantastisk skärgårdsmiljö.

Bra att veta!

Slösa Slösa har premiär lördagen den 2 juli och spelas vid elva tillfällen fram till den 17 juli.

Föreställningen spelas på utomhusscenen, som teatern själva byggt upp, nere i Hamnen. På andra sidan gångstråket hittar ni Bistro Gustavsberg som under spelperioden erhåller teaterfoajé.