Sjöhistoriska museet

Museum

Senast uppdaterad 2020-11-18

Tider

Öppettider: tis–sön 10–17. Ändrade öppettider: öppet fr.o.m. 30/10 2020 mån–sön stängt.

Beskrivning
Sjöhistoriska museet har stängt från och med den 30 oktober och tillsvidare efter Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd i Stockholms län för att bromsa de lokala utbrotten och minska smittspridningen av covid-19. Läs mer här!

Här kan du lära dig mer om vår värld, om upptäcktsresor, om människors öden och möten, om myter och verklighet och om livet till sjöss. 

Sjöhistoriska museets speglar svensk kulturhistoria vid sjö och kust. Vi finns i en av Stockholms vackraste byggnader på Djurgården och erbjuder aktuella utställningar för stora och små om sjöfart, marinarkeologi, fritidsbåtar och Östersjöfrågor. Museet har rika samlingar, omfattande arkiv och Nordens största nautiska bibliotek. Museet är en del av myndigheten Statens maritima och transporthistoriska museer.

Sjöhistoriska har flera olika utställningar, visningar och aktiviteter. Här finns lekrum och skaparverkstad, kafé och butik. Sjöhistoriska har fri entré för alla. Sjöhistoriska är miljöcertifierat och arbetar ständigt med hållbarhetsfrågor.  

HITTA HIT

Buss:
Buss 69 stannar utanför museet.
Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU