Sigtuna museum

Museum

Senast uppdaterad 2020-11-23

Tider

Öppettider: tis–sön 12–16.

Beskrivning
I och med de nya restriktionerna beslutade Kultur- och fritidsnämndens att stänga Sigtuna museum tillfälligt från och med den 24 november och minst en månad framöver. 

Sigtuna museum ligger mitt i den historiska kärnan av Sigtuna stad på plats fylld av berättelser från tiden då Sigtuna skapades som ”Sveriges första stad”. Museet har en av Sveriges viktigaste samlingar av arkeologiskt material från sen vikingatid och tidig medeltid. Sigtuna museum ingår i verksamheten Sigtuna Museum & Art tillsammans med konst och magasinet i Til. Sigtuna Museum & Art är en verksamhet på Kultur- och fritidsförvaltningen i Sigtuna Kommun.

Museets mål är att utgöra mer än de delar som finns inom museets väggar genom att aktivt göra stadsrummet till en självklar del av verksamheten. Information i ljud, rörlig bild och texter direkt till mobilen, skyltar i stadsrummet, audioguider, informationsblad och broschyrer är några av de möjligheter som modern teknik erbjuder för att göra de dolda delarna av staden tillgängliga.

HITTA HIT

Tåg+buss:
Från Stockholm: SL-pendeltåg eller SJ-tåg till Märsta och därifrån inväntande SL-buss 570 eller 575. Avstigning vid Sigtuna busstation eller Prästgatan.

Bil:
E4:an norrut. Tag av vid Märsta och följ pilarna mot Sigtuna.
Kostnad

Entré: vuxen 0–50 kr, barn och unga upp till 19 år gratis.

Info
Bra att veta
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféNej
Karta
Allt som händer — Sigtuna museum

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU