Ny utställning: Moving to Mars

Tekniska museet

Senast uppdaterad 2021-03-12

Beskrivning
Planeten Mars har fascinerat människan i tusentals år, och våra drömmar om att en dag sätta foten på den röda planeten kan bli verklighet inom en inte alltför avlägsen framtid. 

Utställningen fokuserar också på hållbarhetsutmaningarna som kommer med en eventuell flytt till Mars. En stor del av våra förberedelser handlar om att in i minsta detalj ta tillvara på knappa resurser, att minimera slöseri med energi, vatten, mat och avfall samt hur vi ska överleva i planetens ogästvänliga.

Vi ställer oss också frågan om hur vi bäst kan undvika att tvingas flytta till Mars genom att ta bättre hand om planeten vi redan bor på.
Läs mer om utställningen.

Omsorgsfull öppning
När vi nu startar museets verksamhet igen, så gör vi det omsorgsfullt och med våra besökares och anställdas säkerhet som första prioritet. För att alla ska känna sig trygga kommer vi släppa in maximalt 50 personer per halvtimme och besökstiden hos oss blir begränsad till 2,5 timmar.
Du behöver därför förboka din biljett och entréslot som anger din inpasseringstid (30 min) till museet. Det är ett årskort per person som gäller och du kan läsa allt om hur vi säkrar ditt besök på vår hemsida. 

HITTA HIT

Buss:
Buss 69 till Museiparken. 
Tider

Se hemsidan för öppettider.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU