Pepparkakshus 2020

ArkDes

Senast uppdaterad 2020-12-10

Beskrivning
Pepparkakshus 2020 är en annorlunda och väldoftande utställning med fantasifulla pepparkakshus. Det är också en tävling där barn, unga, vuxna, amatörer och proffs bygger och skapar sida vid sida. I år blir utställningen digital!

ArkDes har 3D-scannat närmre 100 hemmabakade pepparkakshus. För om du inte kan besöka  Pepparkakshus-utställning så kommer den hem till dig! Klicka här för att läsa mer och uppleva den digitala utställningen. Utställningen öppnar måndag 7 december.

Visste du att utställningen Pepparkakshus har arrangerats på ArkDes sedan 1990? Det betyder att utställningen i år firar 30 år!

Årets tema: AVSTÅND
Vissa avstånd kan mätas, som en meter, ett ljusår eller sträckan som du cyklar till jobbet eller skolan varje morgon. Men avstånd kan också vara en känsla, av att vara någon nära eller att leva i helt skilda världar. Det här året har vi behövt öka avstånden mellan varandra, både ute på gatan och mellan länder. Samtidigt har vissa avstånd minskat, kanske har vi också kommit varandra närmare, hjälpt varandra och umgåtts på nya sätt? Hur ser avstånden i ditt liv ut?

HITTA HIT

Buss:
Buss 65 till Arkitektur-/Moderna museet,

Tunnelbana:
Kungsträdgården

Färja:
Till Skeppsholmen från Slussen. 
Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU