Magasinet en etnografisk skattkammare

Etnografiska museet

Senast uppdaterad 2020-01-23

Beskrivning
Det är lätt att gå vilse bland fnöskpungar, apsaxar och giftpilar. Här finns 6000 saker och ting från världens alla hörn. Genom att öppna Magasinet gläntar vi på dörren till samlingarnas mångfald och magi – en
skattkammare för den nyfikne. Tusentals föremål, historier från det förflutna och oändligt med inspiration för framtiden.

Med Magasinet vill vi ge besökaren chansen att upptäcka själv. Här ges möjlighet till friare tolkning av det som vi förvaltar för allas vår räkning. Kanske blir penismusslan eller leopardmasken din favorit.
Besökaren kan antingen botanisera fritt bland hyllor och lådor eller navigera sig fram med hjälp av surfplattor i olika tematiserade spår. För varje föremål kan man göra digitala djupdykningar i våra faktaarkiv. Magasinet handlar inte om ett tema, en företeelse eller en plats. Det är ett tredje rum där magasin, utställning,publik, databas och samlingar möts.

HITTA HIT

Buss:
Buss 69 från Sergels Torg till Museiparken på Gärdet.
Tider

Öppettider: tis 11–17, ons 11–20, tor–sön 11–17. Ändrade öppettider: 4/6–31/8 mån–ons stängt, tor–sön 11–17, 4/6–31/8 mån–ons stängt, tor–sön 11–17.

Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN