Kungliga promenader på Ulriksdal

Ulriksdals Slott

Senast uppdaterad 2021-05-26

Beskrivning
Appen Kungliga promenader  leder dig genom våra kungliga slottsparker.

För Ulriksdals slottspark finns tre olika promenader och du kan välja vilken promenad som passar just dig.

Quiz för barn är en promenad anpassad för våra yngre besökare. Tillsammans kan ni upptäcka några av parkens höjdpunkter och svara på lättare och svårare frågor. Vid varje stopp finns också ett uppdrag att göra på plats som uppmanar till sinnesupplevelser och lek med vänner och familj.

Det gröna Ulriksdal  tar oss med på en historisk vandring genom parkens olika du stilideal. Vi upptäcker spåren efter 1600-talets forna barockträdgård och vandrar genom den engelska parken från 1700-talet med dess lummiga lundar, åsar och vilda träd.

Husen vid Ulriksdal  guidar dig mellan områdets arkitekturhistoria, både de byggnader som kan ses idag och svunna tiders mästerverk. Här finns bland annat ett orangeri med anor från 1600-talet, ett slottskapell från Karl XV:s tid och en slottsteater som Lovisa Ulrika lät uppföra. Och inte minst – det kungliga slottet Ulriksdal.

Appen Kungliga promenader laddas ned kostnadsfritt via AppStore eller GooglePlay.

HITTA HIT

Tunnelbana:
Mot Mörby Centrum till Bergshamra och sedan buss 503 till Ulriksdals Wärdshus. Därefter promenad cirka 500 meter längs slottsallén mot slottet.

Bil:
E4, avfart 169 mot Norrtälje. Följ skyltar mot Ulriksdals slott. 
Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU