Klara Kristalova Sången om allt

Carl Eldhs Ateljémuseum

Senast uppdaterad 2021-08-25

Beskrivning
Fortfarande är pandemin en stor del av allas liv, förändringar och anpassningar har blivit vår vardag. Förändring är dessutom något som ligger nära Klara Kristalovas bildvärld som ofta befolkas av hybrider
av människor och annat slags liv; djur, träd – eller ibland stenar. Detta fokus på liv och människan finns också i Carl Eldhs konstnärskap, även om människan Kristalovas värld nästan alltid representeras av flickor eller kvinnor.

Gränsen mellan människa och annan levande materia är i hennes konst medvetet flytande. Också i Eldhs konstnärskap kan denna skiljelinje vara svävande, men medan hans skulptur av en kvinna kan heta Daggkåpa, är Kristalovas Björken både kvinna och björk. Även djur och djurlika varelser har tagit plats i museet. En del smälter in i miljön och ger sig inte så snabbt tillkänna, medan andra på ett påtagligt sätt har intagit ateljérummen.

Alla dessa gestalter tycks ha funnit sig till rätta i den över 100 år gamla ateljémiljön, och det sker ett möte som väcker ateljén till liv som en plats där allt blir möjligt. Utställningen visar både nya och gamla verk av Kristalova i olika material, bl.a. glaserat stengods och porslin, akvarell samt textil.
Kostnad

Entré: vuxna 100 kr, barn upp till 15 år gratis. Tills vidare drop in i mån av plats (begränsat enligt rådande restriktioner).

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta