DAISY. KRONPRINSESSAN MARGARETA

Kungliga Slottet

Senast uppdaterad 2021-06-09

Beskrivning
Den 6 juni 2021 öppnar utställningen Daisy. Kronprinsessan Margareta – den dynamiska och folkkära prinsessan som kom att förändra bilden av kungahuset ända in i våra dagar.  Kom och lär känna prinsessan som statsminister Hjalmar Branting beskrev som ”solstrålen i Stockholms slott”.

Hundra år har passerat sedan vår nuvarande kungs farmor hastigt gick bort. Vem var hon, denna för sin tid så moderna men för många okända medlem av kungafamiljen? 

Kronprinsessan Margareta, kallad Daisy av familj och vänner, omfamnade sitt nya liv i Sverige. Hon ville göra skillnad för folk och engagerade sig aktivt i många av tidens största samhällsfrågor och drev humanistiska insatser för barns välmående, civilförsvarets uppbyggnad, funktionsnedsattas rättigheter och under första världskriget för krigsfångars överlevnad.

På plats i den del av Kungliga slottet där hon bodde med Gustaf (VI) Adolf och de fem barnen visas för första gången material ur arkiven och unika föremål ur de kungliga samlingarna som tillhört kronprinsessan.

Läs mer om utställningen och boka din biljett här! 

HITTA HIT

Tunnelbana:
Gamla stan.

Buss:
till Slottsbacken eller Riddarhustorget.
Tider

6/6–30/9 Se hemsidan för öppettider.

Kostnad

Pris: vuxen 100 kr, student 50 kr, barn 50 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperNej
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféNej
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU