Utomhusgalleriet

Subtopia

Senast uppdaterad 2021-06-29

Beskrivning
Den urbana konsten pryder hela Subtopia!

På Subtopia pryder konsten var och varannan vägg – den är en integral del av vad som gör vårt område så unikt. Mest stolta är vi över vad vi kallar för Utomhusgalleriet – nära 40 verk i urban konst som pryder fasader och annat på Subtopia-området – som ni absolut måste se. Där samlas konst från allt från internationella stornamn till lokala talanger. Och många är de fantastiska berättelserna om hur konsten kom dit. 

Utomhusgalleriet fick sin start för snart tio år sedan, ironiskt nog på grund av nolltoleransen mot graffiti och kulturen kring den. Efter en framgångsrik utställning med den brittiska konstnären och galleristen Pure Evil så fick Scarlett Gallery i Stockholm kontakt med den belgiske stjärnkonstnären ROA och bjöd in honom till att ställa ut i Stockholm. Det var då som någon tipsade Scarlett Gallery om Subtopia och en stor grävling (bild i topp) och nästan 40 verk senare så är resten historia. Samarbetet med Scarlett Gallery har gett området många av dess verk.

Ladda ner en PDF-guide HÄR eller utforska en digital karta till alla verken HÄR. 

HITTA HIT

Tunnelbana:
Åk mot Norsborg, hållplats Alby. Gå till höger utanför spärrarna mot Alby torg. Sväng sedan vänster och följ gångvägen rakt fram i cirka 10 min. 

Buss:
Åk linje 708 från Tumba, hållplats Alby IP. Hangaren ligger några minuters promenad från Subtopia på Albyvägen 38.

Bil:
Åk E4/E20, avfart Alby, kör Albyvägen tills du kommer till en staty föreställande en blå arm. Ta till vänster på Rotemannavägen.
Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU