Visning

Visning av Sven-Harrys konstsamling

Följ med på en visning av den permanenta konstsamlingen på Sven-Harrys museum. Ett personligt urval av nordisk konst uppbyggd av Sven-Harry under 35 år av hängivet samlande.

Konstsamlingen kan endast ses på visning. 
Ingen förhandsbokning krävs. 

Längd: ca 40 minuter

Efter önskemål av Sven-Harry uppfördes en kopia av Ekholmsnäs gård. Han hade där inrett rummen med möbler, mattor och konstverk för att de skulle passa ihop tillsammans. När så guldhuset i Vasaparken stod inflyttningsklart var det bara att ställa in allt på samma plats i det nybyggda hemmet på taket. Samlingen har ett personligt urval av nordisk konst uppbyggd under 35 år av hängivet samlande. Här finns äldre verk som representeras bäst genom Ernst Josephson, August Strindberg, Helene Schjerfbeck och med särskild fokus på Carl Fredrik Hill. Till de samtida förvärven räknas Ylva Snöfrid (Ogland) och Dan Wolgers.

Inredningen är varmt ombonad och stilmedveten med bland andra designikonen Gio Ponti som här samsas med Georg Haupt om utrymmet. På golvet ligger Märta Måås-Fjetterström mattor och bekväma sittmöbler av Åke Axelson. Besök konsthallen och museets konstsamling med en av våra kunniga värdar. 

När

Vardagar: kl. 11.40, 13.40*, 15.40 och 16.40.
Helger: kl. 11.40, 13.40* och 15.40.

*) Engelsk visning onsdag och lördag kl. 13.40

Pris

Pris: 50 kr utöver entrépriset.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Sven-Harrys konstmuseum ligger i Vasaparken, en centralpunkt i Vasastan som du lätt kommer till med: tunnelbana till S:t Eriksplan/Odenplan, buss 2, 3, 4 och 6 till S:t Eriksplan/Odenplan, pendeltåg till Odenplan eller flygbuss från Arlanda till S:t Eriksplan.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: